fredag 5 mars 2010

2005 Chateau le Doyenné, äntligen fredag!

Hurra! De boende i Danderyd har fått ytterligare en vårdcentral! Som får bra betalt för att kalla friska 40-åringar med förkylning till återbesök för att berätta att proverna från förra veckan var utan anmärkning. Så synd bara att det inte går att uppbringa en vårdplats för en 100-åring med trötta ben på det stora sjukhuset... Inte helt enkelt att förklara den logiken för hennes dotter på akutmottagningen. Eller förresten, patienter har vi ju inte: Kunder heter det, och vi sköter ett uppdrag från beställarna. Som entreprenör borde jag ju då säga att: Härligt! Tänk att vi har haft så många kunder den här veckan, och vad trevligt att så många vill stanna över natten!
Låter jag lite frustrerad? Kanske en aning, men nu är det fredag...

Vi föll förstås för frestelsen att beställa ett sex-pack billig Bordeaux från Bristly förra månaden. Lite synd tyckte jag om killen som ringde från S.B. och meddelade att lådan hade kommit, och hade tappats i golvet så att samtliga sex flaskor hade gått förlorade. Men nu är de bärgade, och första flaskan är poppad.
2005 Château Le Doyenné, 70% Merlot, 15% Cab Sauvignon och 15% Cab Franc, från ett område strax sydväst om staden Bordeaux, Premières Côtes de Bordeaux. Den bjuder på bussig bärighet med körsbär, plommon och choklad samt något i lösningsmedel-branschen i doften. Smaken är full av röda bär, och framförallt körsbärskärnor. Bra syra och för priset klart godkänd längd. Målarfärgen och körsbärskärnorna för faktiskt tankarna till Italien, men med betydligt nättare tanniner.
Det är inget stort vin, lite endimensionellt, men de resterande fem flaskorna kommer vi med glädje att sörpla i oss till onsdags-pastan eller söndags-pizzan. Tips från coachen: Ch. Le Doyenné, mjölkchoklad och semi-final i "På spåret"!
Ahh, äntligen fredag!

3 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Hej Vinbiten ! Det ska bli intressant att se vad som sägs om 2005 Château Le Doyenné i bloggosfären, jag ska försöka bli färdig att dra mitt strå till stacken.
Beträffande inläggets första del så är den väl så intressant. Hur har det kunnat bli såhär kan man ju fråga sig. Har precis börjat läsa boken "Bortom new public management" och kan verkligen rekommendera.

Johanna sa...

Hej Ingvar!
"Googlade" lite på Bortom new public management, ser intressant ut. Jag avundas inte våra landstingspolitiker och förstår absolut att de har ett ekonomiskt ansvar gentemot oss skattebetalare. Det är väl bra att man ser över system och kostnader, och mycket kan bli ju bättre och mer effektivt. Ibland kan jag dock känna att vi inte alltid ger våra gamla och sjuka den vård som vi själva skulle vilja att våra egna föräldrar skulle få.
Man får väl dock anta att alla gör så gott de kan, såväl sjukvårdspersonal som politiker!

Frankofilen sa...

Hallå, läsare calling.

Ville bara skicka en förhoppning om att du finner lite tid/lust/ork att skriva igen. Först och främst uppskattar jag dina poster, men det är också trevligt med lite kvinnligt perspektiv i denna testosteronstinna vinvärld. Och fler medicinare i vinbloggosfären är bara bra ;-)